Hoefijzergolf bij Puur Terschelling

Hoefijzergolf bij Puur Terschelling

Actief met de kinderen, Sport

Kledingadvies: stevige schoenen/laarzen

Hoefijzergolf is een gezond tijdverdrijf. Het is ontspannend, gezellig en teambevorderend. Zowel geschikt voor kleinere en grotere groepen. Hoefijzergolf is lekker lopen in de Terschellinger natuur door weilanden langs de binnenkant van de waddendijk met vrienden, familie, collega’s, vriendjes of klasgenootjes.
Voor hoefijzergolf is geen diploma vereist. Iedereen kan het spelen ongeacht leeftijd of sportieve aanleg.
Het spel element maakt het enthousiasme in iedereen los.
Het lijkt een simpel spel, maar niets is minder waar. Want welke groep slaat zijn bal in de minste slagen in de melkemmer? En wie is het meest behendig met de hoefijzergolfclub, een massief houtenblok met een hoefijzer erop?

In de weilanden bij onze boerderij in Oosterend tegen de waddendijk aan ligt een prachtig 10 melkemmertjes grote hoefijzergolf parcours. Met een tussen afstand van 100 tot 200 meter. Hoefijzergolf wordt niet gespeeld op gladgestreken greens maar op natuurlijke weilanden waar soms ook onze paarden of schapen grazen. De golfclub is verruild voor een massief houtenblok met een hoefijzer erop die de hoefijzerclub wordt genoemd. De holes zijn melkemmers die met verschillende onderlinge afstanden, verspreid over de landen zijn ingegraven. Met behulp van de hoefijzerclub moet de bal in zo weinig mogelijk slagen in de melkemmer belanden. Het aantal slagen wordt bijgehouden op de scorelijst. Weer of geen weer, maaien of hooien er kan altijd wel een balletje geslagen worden op de baan. Afhankelijk van het seizoen loopt u langs de sloten, in het lange gras, tussen de paarden of schapen over besneeuwde velden of door het pasgemaaide gras.

Hoefijzergolf is uiterst geschikt voor familiefeesten, vrijgezellenfeesten, personeelsfeesten, bedrijfsuitje, schoolreisje, kinderfeestjes of zomaar even lekker ontspannen.
Hoefijzergolf duurt ongeveer 1 uur tot 1,5, een heerlijke sport voor tussendoor, maar ook als onderdeel van een totaal arrangement uitstekend geschikt.

Heeft u zin om enkele uren bezig te zijn in de wei bij de boerderij, eventueel in combinatie met een van onze arrangementen, aarzel niet en vraag telefonisch of per mail naar de mogelijkheden. U krijgt een kruiwagen als golfkarretje mee met daarin de hoefijzerclub, ballen, schepnet en een parcoursoverzicht met puntenlijst.

Prijs inclusief flesje bronwater € 8,50 per persoon.

Kledingadvies hoefijzergolf: stevige schoenen of laarzen en (warme) kleding die vies mag worden.

Het betreden van ons terrein, is voor eigen risico.
Honden zijn niet toegestaan.