Zoekresultaten

Strand

Wandelen

Fietsen

Huifkartochten

Excursie in de natuur

Actief met de kinderen

Atelier

Bezoekboerderij

Actief op het water

Eiland product

Actief in de natuur

Galerieen, exposities

Wellness

Optreden

Paardrijden

Sport

Workshops

Winkelwagen

Zwerfwandeltocht Terschelling

Terug naar zoekresultaten

Zwerfwandeltocht Terschelling

Wandelen, Rondleiding / rondrit met gids, Actief in de natuur

15 min voor aanvang aanwezig zijn
Omschrijving

Tijdens deze zwerfwandeltocht beleef de natuur van Terschelling in optima forma. Tussen Waddenzee en Noordzeekust doorkruisen we de schitterende woeste duinen van de Noordsvaarder en het Groene Strand. En hier en daar snuiven we een vleugje cultuur op. Loop je mee?

We struinen over de Noordsvaarder op het westelijk deel van het eiland. Het 650 ha grote gebied heeft waardevolle natuur met pioniervegetatie, vochtige valleien, stuivende duinen en uitgestrekte zandplaten. Het is een prachtig gevarieerd gebied, dat ook volop ruimte biedt aan broed- en trekvogels. De elementen zorgen voor veel dynamiek zodat het gebied altijd in beweging is. De duinen stuiven en het water stroomt. En wij mogen daar vrijelijk doorheen zwerven.

Tijdens de wandeling duiken we ook in de geschiedenis van Terschelling. Je komt al wandelend meer te weten over de culturele erfenis van dit Waddeneiland. We starten bij de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. Direct daarna beklimmen we het seinpaalduin. Ook passeren we tijdens onze tocht het grootste bunkercomplex van Nederland, de Tigerstelling en zwerven we tussen de landjes door. Via de enige natuurlijke baai van Nederland keren we terug naar het gezellige West-Terschelling.

De natuur is op z’n best als je erdoor verrast kunt worden. De schoonheid van alles wat bloeit en groeit, lichtval, vogelgeluiden en de (soms) weerbarstige elementen brengen de natuur tot leven. En wij genieten daar volop van tijdens onze tocht. Struinwandelingen zijn daarom uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. Als je een kilometervreter bent of alleen komt om te kletsen, dan is deze wandeling misschien niet geschikt voor jou. Want juist stilte en aandacht om te observeren zorgen ervoor dat je de natuur in volle glorie kunt beleven.

Op 30 juni is het de Dag van het Wad. En dit jaar is het een bijzondere editie, want werelderfgoed Waddenzee bestaat 10 jaar. Dat vieren we met een bijzondere editie van de zwerftocht over de Noordsvaarder om ons werelderfgoed optimaal te beleven. 

Bij minder dan 6 deelnemers kan de tocht worden geannuleerd. Dat hoort u uiterlijk 24 uur van te voren. U ontvangt dan uiteraard uw betaling retrour.

Verzamelen          09.45 uur Brandarisplein

Vertrek                 10.00 uur Brandarisplein

Einde                    Plm 16.30 uur Brandarisplein

Lunch                   Zelf lunch + drinken meenemen

Drankjes               Voor eigen rekening

Wat krijg je?         Unieke struinwandeltocht begeleid door ervaren wandelgids.

Foto's Prijzen