Zoekresultaten

Strand

Wandelen

Fietsen

Huifkartochten

Excursie in de natuur

Actief met de kinderen

Atelier

Bezoekboerderij

Actief op het water

Eiland product

Actief in de natuur

Galerieen, exposities

Wellness

Optreden

Paardrijden

Sport

Workshops

Winkelwagen

Nacht van de Nacht

Terug naar zoekresultaten

Nacht van de Nacht

Huifkartochten, Rondleiding / rondrit met gids, Actief in de natuur, Evenementen

Omschrijving

In Oosterend wordt zaterdag 26 oktober de Nacht van de Nacht gevierd. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de duisternis. Het is alweer de negende keer dat Stichting Natuurlijk Oosterend meedoet met de landelijke Nacht van de Nacht. Drie ondernemers bieden een belevenis aan waarbij Dark Sky centraal staat.
De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland en de ondernemers laten je graag de schoonheid van de duisternis ervaren. Oosterend zelf is grotendeels deze avond gehuld in duister, lantaarns zijn uit en bewoners worden opgeroepen de buitenverlichting uit te laten.
Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de duisternis en lichthinder.

Deelnemers kunnen mee met de schemerwandeling Joon van Eilandmeisje.  Met een vertrek in de schemer, de fase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandel je als het ware de avond in. De duinen van Oosterend herbergen tal van verhalen, over zandverstuivingen, levende duinen, nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers en nog veel meer.

Vervolgens wordt er een drie-gangen diner geserveerd in restaurant De Heeren van der Schelling in sfeervolle setting. Eigenaar en chef-kok Arno van Veen heeft mooie gerechten samengesteld, passend bij de herfst.
Het arrangement is te reserveren bij Eilandmeisje: 06 15392930

Daarna staan huifkarren klaar op het erf van Puur Terschelling om naar De Boschplaat te gaan en sterrenkundige Adrie Warmenhoven gaat mee om uitleg te geven over de sterrenhemel. Een kampvuurtje, warme chocolademelk, marshmallows en een sterrentelkaart maken deze belevenis compleet. De onderdelen zijn los en in combinatie te boeken bij de bedrijven en via het VVV.

De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland en de ondernemers laten je graag de schoonheid van de duisternis ervaren.

Verhalenjutter Marloes Fopma: "Door gezamenlijk activiteiten te organiseren bieden we een totaalbeleving aan. De erkenning van de International Dark Sky Association (IDA) in 2015 voor De Boschplaat brengen we hiermee ook onder de aandacht, want dat is iets om trots op te zijn."

"En gewoon op de dijk of een duintop liggen en turen naar de sterren kan natuurlijk ook, en heel goed in Waddengouddorp Oosterend omdat we hier alle verlichting uit doen", vult Danielle Bierema van Puur Terschelling aan.

Oosterend zelf is namelijk grotendeels deze avond gehuld in duister, lantaarns zijn uit en bewoners worden opgeroepen de buitenverlichting uit te laten. Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de duisternis en lichthinder ter sprake te brengen.

Foto's Prijzen