Vier avonden een gesprek over De zin van het leven

Vier avonden een gesprek over De zin van het leven

Twee jaar geleden werd de journalist Fokke Obbema getroffen door een hartaanval. “Nog altijd is het een gedachte die me kan overrompelen: alles, maar dan ook alles waar ik me in het dagelijks leven druk over maak, zou in een klap zijn weggevaagd, wanneer mijn hartstilstand twee jaar geleden de gebruikelijke afloop zou hebben gekregen.” Het gevoel van een vanzelfsprekende controle over zijn bestaan blijkt Obbema sindsdien voorgoed verloren te zijn. Als hij hersteld is begint hij aan in totaal veertig gesprekspartners te vragen naar de zin van het leven. In september verscheen zijn boek met de interviews. (Fokke Obbema, De zin van het leven. Gesprekken over de essentie van ons bestaan, Amsterdam 2019)
Vier woensdagavonden (13 november, 11 december, 8 januari en 4 maart van 20.15 – 22 uur) is er in Ons Huis in Hoorn gelegenheid om van gedachten te wisselen over ‘De zin van het leven.’ Gespreksleider is Ernst Zoomers. We gebruiken enkele interviews uit het boek van Obbema. Wanneer je je opgeeft (tel. 0562 769001 of e-mail: ezoomers@xs4all.nl) krijg je een mailtje met verdere informatie.