Braderieen

Yoga op ‘e Riid (sportlessen, groepslessen, ClubJoy) @ Ieders Plak

Yoga op ‘e Riid (sportlessen, groepslessen, ClubJoy) @ Ieders Plak

Huifkartochten, Sport

Yoga en een huifkartocht in één!

In samenwerking met de Noordsvaarderij, huifkartochten op Terschelling: van 3 juli ™ 30 augustus (iedere woensdag en vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur). Kosten €25 pp.

BEN JE OP ZOEK NAAR EEN BIJZONDERE YOGA ERVARING? DAN IS DIT MISSCHIEN WEL WAT VOOR JOU!

'Op ‘e Riid gaan' is een oud Terschellinger gebruik, waarbij men met huifkarren op pad gaat over het eiland. Tijdens onze tocht trekken we met mooie verhalen naar de Noordsvaarder, het meest westelijke puntje van het eiland. Daar stoppen we voor een yogales met je blik op oneindig! De les is geschikt voor beginners zowel als gevorderden. Volledig ontspannen rijden we weer terug naar ons beginpunt, de Sportlaan in West Terschelling waar je nog kunt genieten van een hapje of drankje op het terras van Ieders Plak. Deze tocht organiseren we samen met onze buren,Noordsvaarderij, huifkartochten op Terschelling.

Van oorsprong is 'Op ‘e Riid gaan' een rijdende processie ter ere van Sint Jan en wordt gehouden op de tweede zondag na Sint Jan (24 juni). Tijdens Op ‘e Riid gaan de vrouwen van het eiland in huifkarren op weg naar het oostelijke deel van het eiland, begeleid door de mannen op paarden. Op de voorste kar zit volgens traditie naast de koetsier een muzikant, die muziek maakt tijdens de tocht. De eindbestemming is traditie getrouw de Sint Janshoek op de Grië, het westelijke deel vande Boschplaat. Eenmaal op de Grië aangekomen wordt er traditiegetrouw gegeten, gedronken, gedanst en gezongen. De uitvoering van 'Op ‘e Riid gaan' is inmiddels wat veranderd, maar de traditie wordt door de eilanders nog altijd in ere gehouden.